måndag 8 juli 2013

Livskvalite vad är det?

I helgen när jag var ute i båten med min son Tristan så fick jag sådan lust att skriva igen!. Såfort han hoppade i båten gick han ner & satte sig i ruffen med sin mobil. När vi kom fram till badstället va det "tråkigt" för det fanns ju ingen att leka med..................


Jag minns alla somrar.. Förr. När vi var små. Dagen efter skolavslutning packade vi väskorna & proppade bilen full utav ungar & mat sen bärde det av mot båten.
Vi var där hela sommarlovet, vi sov tillsammans i ruffen vi 4 syskon visst det var bråk en del men inget jag direkt kommer ihåg.

Jag & min syster brukade kivas om att få sitta längst ut på peken! Vind i håret & seglen uppe så drog vi! Vi kunde segla i flera dagar mitt ute på sjön utan land i sikte vissa dagar la vi till & låg länge på en & samma ö.

Det var oftast många barnfamiljer ute & på varje ö skaffade man sig nya kompisar, det var inga problem då med sådana grejer, nu verkar det nästan Pinsamt att hitta nya kompisar?!
Jag minns inte att det var dåligt väder, det kunde blåsa vissa dagar kanske en regnskur men oftast varmt & skönt! När det dock ändå var dåligt väder satt man inne i båten (som vi aldrig annars gjorde) & spelade kortspel, lekte med pappersdockorna eller bokmärkena.
På öarna gick vi på upptäcktsfärd & kunde hitta gamla grottor där det låg skattkartor & gamla piratpengar i (trodde vi:)) Jag har inget direkt minne utav vad föräldrarna gjorde under dagarna ? Kanske för att vi hade fullt upp med att bada & leka hela dagarna? På kvällarna när vi skulle sova somnade vi gott åt deras tjatter på däck med grannbåten när de drack baileys & kedjerökte. När jag var äldre fick jag åxå sitta med det var så himla mysigt kan jag minnas!
Min farbror med sin fru & barn hade åxå båt & vi umgicks nästan varje sommar.

Vi dök från båtarna lekte med livbojarna lärde oss att dyka baklänges ner i sjön.
Tristan bryr sig inte om att lära sig simma han behöver inte det säger han, en annan lärde sig simma i 5 års åldern, kanske för jag trillade i så många ggr så jag var illa tvungen?
Jag satt aldrig still på båten jag for runt runt runt... Jag kommer inte ihåg att någon tjata på mig att sitta still jag fick lära mig läxan genom att trilla i sen plocka farbror Putte upp mig ifrån båten bakom. HA!

Ibland var det ju jobbigt & läskigt såklart. som den gången vi skulle bege oss till gotland tror jag eller öland. Det var superfint väder & halvvägs slog det till & blev full jävla storm. Vi fick ligga längst fram i ruffen med flytvästarna på oss och jag kom ihåg att jag bad till gud. Seglen blåste av & masten gick av på mitten men vi klarade oss & alla kom fram helskinnade!

Jag tror att denna uppväxt på sjön med havet som kluckar mot båten när du ska sova, att det rinner in lite vatten längs med väggen när du ska sova så pappa behöver teeeeetääää (täta:)) Har gett mig en annan syn på livskvalite än vad jag kan ge mina barn, inte för att jag inte vill utan för att jag inte KAN! Jag försöker verkligen men inser att jag har tekniken mot mig....

Hur hade ni det på somrarna i er barndom? Har det gett er en annan syn på livskvalite ?

Hur ska vi göra för att inte barnen idag ska glömma bort allt det vackra som finns runtomkring oss?

Visst var det säkert skitjobbigt att vara på sjön med 4 ungar, det kan jag tänka mig! & en gång vet jag, glömde min mamma & pappa zanna på kajen. hahaha! jag har aldrig skrattat så mycket som när vi kommit halvvägs därifrån & mamma undrar var zanna är? Men hon stod kvar på kajen & åt glass.  No harm done. Vilka minnen! Jag hoppas kunna återskapa fina minnen åt mina barn. Det handlar inte om vem som kan åka utomlands längst eller åkt mest karuseller utan det blir "vad man gör det till" .


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar